Varijacija za ovo jednostavno jelo je zaista bezbroj! Sezona je tikvica, pa zašto ih ne oplemeniti i obojati tanjur u šerene i vesele boje mirisnih nota. Isprobajte :-)
Potrebni sastojci (za 4 osobe):
- 200 g rižinih rezanaca manje ili 2 velike tikvice izrezane spirilizatorom
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 mlade kapulice ili ljutike
- 1 crvena parika
- nekliko cherry rajčica
- 1 manje korabica narezane na listiće
- domaća panceta (količina po želji)
- rižino vrhnje ili vrhnje za kuhanje
- parmezan za posipanje
- prstohvat soli, papar, bosiljak
Postupak izrade:
- Skuhajte rižine rezance prema uputstvima na pakiranju.
- U međuvremenu, u dubljoj i širokoj takvi, na malo maslinovog ulja zagrijte sitno sjeckanu kapulicu, korabicu, crvenu papriku i cherry rajčice.
- Dodajte pancetu i rezance od tikvica, pa sve skupa pirjajte na srednje jakoj vatri oko 5-7 minuta ili dok tikvice ne puste većinu svoje vode.
- Umiješajte u tavu rižine rezance i malo vrhnja po želji (ja sam koristila rižino vrhnje), pa začinite, pustite na vatri još koju minuticu. I na kraju obilno posipajte parmezanom! Dobar tek!!!
Nema komentara:
Objavi komentar