Stranice

nedjelja, 6. kolovoza 2017.

Rezanci od tikvica i riže na jednom mjestu :))


Varijacija za ovo jednostavno jelo je zaista bezbroj! Sezona je tikvica, pa zašto ih ne oplemeniti i obojati tanjur u šerene i vesele boje mirisnih nota. Isprobajte :-)


 Potrebni sastojci (za  4 osobe):


  • 200 g rižinih rezanaca manje ili 2 velike tikvice izrezane spirilizatorom
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 mlade kapulice ili ljutike
  • 1 crvena parika
  • nekliko cherry rajčica
  • 1 manje korabica narezane na listiće
  • domaća panceta (količina po želji)
  • rižino vrhnje ili vrhnje za kuhanje
  • parmezan za posipanje
  • prstohvat soli, papar, bosiljak

Postupak izrade:

  1. Skuhajte rižine rezance prema uputstvima na pakiranju.
  2. U međuvremenu, u dubljoj i širokoj takvi, na malo maslinovog ulja zagrijte sitno sjeckanu kapulicu, korabicu, crvenu papriku i cherry rajčice.
  3. Dodajte pancetu i rezance od tikvica, pa sve skupa pirjajte na srednje jakoj vatri oko 5-7 minuta ili dok tikvice ne puste većinu svoje vode. 
  4. Umiješajte u tavu rižine rezance i malo vrhnja po želji (ja sam koristila rižino vrhnje), pa začinite, pustite na vatri još koju minuticu. I na kraju obilno posipajte parmezanom! Dobar tek!!!



Nema komentara:

Objavi komentar