Stranice

četvrtak, 9. studenoga 2017.

Slatke jesenske čaše s mousseom od dunja i crumbleom od badema


U ovom receptu mirisna kraljica jeseni - dunja - našla se u društvu egzotičnog cimeta i ljutkastog đumbira.

Aromatičnu kombinaciju zdravih sastojaka dodatno upotpunjuje hrskavi posip od badema i datulja.
Šlag od kokosova mlijeka služi kao završna nota ove nevjerojatne jesenske kombinacije.
Osim što će vaši okusni pupoljci uživati u ovoj pjenici s posipom, osnažit ćete i svoj imunitet zahvaljujući superzdravim začinima kao što su đumbir i cimet.

Sastojci za 4 čaše:
Za umak od dunja:
  • 1 kg dunja
  • 250 ml vode
  • 1 žličica svježeg đumbira
  • 1 žlica cimeta
  • sok od jednog limuna

Za crumble od datulja i badema:

  • 200 g badema
  • 8 datulja
  • tučena kokosova krema za ukras*
*Limenku kokosova mlijeka prethodno ostavite u hladnjaku nekoliko sati

Priprema
Operite, očistite i ogulite dunje te ih kuhajte s đumbirom i cimetom dok u potpunosti ne omekšaju.
U međuvremenu bademe tostirajte u pećnici 15-ak minuta na temperaturi od 150 °C. Datuljama izvadite košticu, pa ih nasjeckajte nožem ili zgnječite vilicom.
Nasjeckajte ugrubo i bademe (malo ostavite za ukras), pa ih pomiješajte s datuljama za crumble - hrskavi posip.
Kada se dunje skuhaju, usitnite ih štapnim mikserom tako da dobijete kremasti umak i umiješajte sok od limuna. Ohladite na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku.
Iz limenke kokosova mlijeka izvadite kremu koja je ostala na vrhu i koja se zgusnula. Istucite je mikserom tako da dobijete šlag.
Sada možete početi slagati svoje jesenske čaše.
Na dno čaše stavite umak od dunja, zatim ravnomjerno rasporedite crumble od badema i datulja, a na vrh stavite šlag od kokosa.
Ukrasite bademima ili zrnima nara. Uživajte u neodoljivu okusu!


Nema komentara:

Objavi komentar