350 g sušenog voća (ja sam
koristila kombinaciju grožđica, brusnica, badema, te nasjeckanih marelica
i suhih smokava)
4 žlice meda ili manje
300 ml čaja (napravljenog s
jednom vrećicom Brakfast tea)
2 žlice likera od ruže (ili
ruma)
275 g glatkog brašna
Žličica praška za pecivo
Prstohvat soli
2 vrećice burbon vanilin
šećera
1 veće jaje (malo tučeno
vilicom)
Ako imate veće komade
sušenog voća, isjeckajte ih pa pomiješajte svo voće sa šećerom i 1
vrećicom burbon vanilin šećera.
Skuhajte čaj pa ga još
vrućeg prelijte preko voća. Nakon 10 minuta dodajte i liker od ruže pa
ostavite voće da se namače preko noći. ( ja nisam radila)
Sutradan ugrijte pećnicu na
150°C i obložite kalup za pečenje kruha papirom za pečenje.
U voće dodajte brašno,
prašak za pecivo, sol, još jedan vanilin šećer i tučeno jaje pa sve
pomiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Prebacite smjesu u kalup pa
pecite sat i 15 min do sat i pol. Nožem provjerite je li pečeno – kad ga
zabodete u kolač, na njemu ne smije biti sirovog tijesta.
Ja sam pojačala temperaturu
na 200°C i pekla još oko 40 min
Nema komentara:
Objavi komentar