Potrebni sastojci za pločice (pleh dimenzija cca 20x30):
200 g brašna od sjemenki (mix bučinih sjemenki, sezama, lana i sunokreta)
90 g kokosovog brašna
30 g chia sjemenki
150 g datulja
90 ml kokosovog ulja/maslac
35 g kakaa u prahu
malo arome vanilije/mahuna vanilije
voda ili mlijeko po želji, 1,5 dcl
25 g meda (možete dodatno povećati količinu ako želite slađe pločice)
3 suhe šljive
Postupak izrade:
Datulje i suhe šljive namočite pola sata u malo vode.
Pomiješajte
suhe sastojke, usitnjeno brašno, kokosovo brašno, chia sjemenke i kakao
u prahu. Otopite kokosovo ulje, pa mu dodajte vodu, mahunu vanilije i
med.
U blender stavite suhe sastojke, datulje, šljive, pa zalijte mokrim sastojcima. Sve sastojke dobro izblendajte.
Obložite
pleh za pečenje masnom folijom, pa utisnite smjesu prstima i poravnajte
nožem ili špatulom. Pločice možete nakratko zapeći u pećnici (na 150°C
oko 20 min). Ukoliko slijedite raw principe prehrane tako pripremljenu
smjesu stavite u zamrzivač na 30 min da se stisne.
Pločice
režite na prutiće željene veličine. Dobro zatvorene u kutiji, u
frižideru mogu trajati i do dva tjedna (naravno, ukoliko ih ne pojedete
prije).
Pločice su odlične kao brunch i snack za na posao ili pak kao zamjenski obrok za vrijeme aerobnog treninga trčanja, bicikle ili nakon njega.
Nema komentara:
Objavi komentar