5 kg pomidora sorte šljivar (ja sam koristila sortu Volovsko srce iz vrta)
1 kg kapule
svježi bosiljak, dvije vezice
svježi peršin, jedna vezica
1 dcl ulja
1 žlica soli
svježa paprika rog, 4 kom
slatki feferon, po želji (ja sam imala svježe domaće)
Postupak izrade:
Kapulu izrežite na veće komade, pa je stavite pirjati u veliki lonac na maslinovo ulje dok ne pozlati. Dodajte i isjeckane feferone i papriku.
Pomidore operite, izrežite na veće komade, pa ih bacite na kapulu, promiješajte i pustite da se sve kuha na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
Nakon sat vremena dodajte bosiljak i peršin, te posolite. Ja sam svoju salsu kuhala oko 1 h i pol, slobodno možete produžiti do 2 h. Sala je spremna kada se reducira tekućina, znači ovisno o sočnosti pomidora.
Na kraju salsu usitnite štapnim mikserom po želji u potpunosti ili u grubo.
Pustite da se ohladi, pa podijelite u porcije i zaledite u vrećice ili plastične posudice, pa sutradan izvadite i spremite zaleđene komade u vrećice i zamrzivač.
Nema komentara:
Objavi komentar