Zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite si dva velika papira za pečenje jer će vam količina smjese odgovarati za dvije tepsije.
U jednoj posudi prosijte brašno, pa mu dodajte prašak za pecivo, sodu i sol, pa pustite sa strane.
U drugoj posudi sa električnim mikserom pri najvećoj brzini umutite maslac dok ne postane pjenast. Dodajte šećer i med, pa nastavite sa miksanjem. Na kraju dodajte jedno jaje, vaniliju i miskajte na sporoj brzini dok se smjesa lijepo ne poveže.
Dodajte suhe sastojke mokrima, pa sve lijepo sjedinite mikserom pri najmanjoj brzini. Dodajte na kraju sjeckane komadiće čokolade i umijesite rukama kompaktno tijesto.
Vlažnim rukama formirajte loptice otprilike 35 g (možete radite i manje kuglice, ali meni se pokazala idealnom mjerom za ove kekse). Loptice možete i ne morate poravnati malo prstima. Slažite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje oko 4 cm udaljene jednu od druge i pecite oko 15 min na temperaturi od 180°C.
Kada se ispeku pustite ih na kratko na plehu da se ohlade jer će biti vjerovatno osjetljivi i mekani na dodir, pa ih prebacite na stalak ili posudu.
Uživajte uz čašu mlijeka, jogurta, čaja ili rano jutarnju kavu! :-)
Nema komentara:
Objavi komentar