Potrebi sastojci za dekoraciju:
- 1 bjelanjak
- 20 g šećera
- 35 g brašna
- 20 g otopljenog maslaca
- boja po želji (ako želite dekoraciju u boji)
Potrebi sastojci za čokoladni biskvit:
- 4 jaja
- 60 g šećera
- 60 gr otopljenog maslaca
- 70 g brašna brašna
- 35 g kakao praha
Potrebni sastojci za kremu:
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 3 žlice šećera
- 200 g skute ili mascarponea
Postupak izrade roladice:
- Prvo pripremite dekoraciju. Nakon što ste mikserom umutili bjelanjke, dodajte šećer, rastopljeni maslac i na kraju brašno. Izjednačenu smjesu stavite u slastičarsku vrećicu ili ako je nemate uzmite običnu vrećicu i prerežite joj vrh malo. Na pleh od rerne stavite papir za pečenje i počnite ispisivati print/šare po želji (cvjetiće, kružiće, spirale i sl.) Pleh stavite u zamrzivač na barem sat vremena kako bi se dekoracija stisnula.
- U međuvremenu zagrijte pećnicu na 200° C i počnite pripremati biskvit koji ćete izliti na hladnu dekoraciju. Odvojite žutanjke i bjelanjke koje ćete tući posebno. Žumanjcima dodajte otopljeni maslac, brašno i kakao, pa na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu treba čim prije premazati preko dekoracije kako se ne bi stopila sa biskvitom. Roladu pecite u zagrijanoj pećnici oko 10 min na 200 °C. Nakon što se ispekla, odvojite je od papira i prebacite na vlažnu kuhinjsku krpu, te filujte pripremljenom kremom i zarolajte!
Odlično izgleda!!
OdgovoriIzbrišihvala ti Tihana! Radila sam još jednu, gdje je dekoracija ispala puuuno bolje, ali se nažalost brzo pojela, pa nisam uspjela fotografirati ;-)
OdgovoriIzbriši