Potrebni sastojci:
- 220 g integralnog brašna
- 2 i pol žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 3 žlice meda
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 170 g jogurta sa 0,1% masnoće
- 50 ml otopljenog maslaca ili ulja
- 2 jaja
- 2 velike jabuke, naribane
- 50 g grubo sjeckanih oraha
- 30 g sušenih brusnica
- 1 žlica ruma
Postupak izrade:
- Pećnicu ugrijte na 190°C. Četvrtasti kalup za kruh obložite papirom za pečenje.
- Brusnice nasjeckajte, pa ih natopite rumom i pustite da odstoje.
- U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, sol i začine.
- U drugoj posudi izmiksajte jaja, dodajte jogurt i otopljeni maslac.
- Ulijte mokre sastojke u suhe, dodajte 3 žlice meda, naribane jabuke sa brusnicom i grubo sjeckane orahe, pa sve dobro izmiješajte drvenom kuhačom.
- Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 75 min.
- Pečeni kolač ostavite da se ohladi, odličan je još topao, ali presavršen je kao glavni obrok za doručak uz marmeladu, ali zbog punine okusa možete ga jesti i samoga. Uživajte!
Nema komentara:
Objavi komentar