ponedjeljak, 1. rujna 2014.

Punjene tikvice


Jednostavno jelo koje će oplemeniti ovu divnu sezonsku namirnicu kao namirnicu i vaš stol.


Potrebni sastojci: 

  • 1 veća feta kruha
  • 4 tikvice srednje veličine
  • 2 manje kapulice
  • peršin
  • 1 jaje
  • sol, papar
  • mljevena crvena paprika
  • origano
  • pelati/ 1 konerva rajčica
  • 100 g naribanog sira
  • za mesojede, malo pancete
Postupak izrade:
  1. Tikvice operite i razrežite na polovice. Meso(unutrašnjost) tikvica izdubite žlicom, pa stavite sa strane.
  2. Fetu kruha natopite u malo vode, pa pripremite punjenje za tikvice. Nasjeckajte na sitno meso tikvica, peršin, jednu manju kapulicu, ocijeđeni kruh i pancetu. Dodajte začine (crvenu papriku i sol) i jedno jaje. Sve dobro promiješajte, pa napunite unutrašnjost tikvica.
  3. Za umak je potrebno narezati kapulicu, rajčice iz konzerve ukoliko ih koristite (ja sam radila sa pelatima), pa svemu dodati začine (sol, origano i papar).
  4. Umak ulijte u duguljasti kalup za pečenje, te na njega posložite punjene polovice tikvica. Pospite ih sirom, pa ih stavite peći u hladnu pećnicu na 200°C oko 35 minuta.


Nema komentara:

Objavi komentar