Jednostavno jelo koje će oplemeniti ovu divnu sezonsku namirnicu kao namirnicu i vaš stol.
Potrebni sastojci:
- 1 veća feta kruha
- 4 tikvice srednje veličine
- 2 manje kapulice
- peršin
- 1 jaje
- sol, papar
- mljevena crvena paprika
- origano
- pelati/ 1 konerva rajčica
- 100 g naribanog sira
- za mesojede, malo pancete
- Tikvice operite i razrežite na polovice. Meso(unutrašnjost) tikvica izdubite žlicom, pa stavite sa strane.
- Fetu kruha natopite u malo vode, pa pripremite punjenje za tikvice. Nasjeckajte na sitno meso tikvica, peršin, jednu manju kapulicu, ocijeđeni kruh i pancetu. Dodajte začine (crvenu papriku i sol) i jedno jaje. Sve dobro promiješajte, pa napunite unutrašnjost tikvica.
- Za umak je potrebno narezati kapulicu, rajčice iz konzerve ukoliko ih koristite (ja sam radila sa pelatima), pa svemu dodati začine (sol, origano i papar).
- Umak ulijte u duguljasti kalup za pečenje, te na njega posložite punjene polovice tikvica. Pospite ih sirom, pa ih stavite peći u hladnu pećnicu na 200°C oko 35 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar