Tikvica, zahvalna i ukusna namirnica sa stotinu mogućnosti pripreme,
neka se ovaj put na vašem stolu pronađe u izvornoj, sirovoj varijanti.
Sastojci (za 2 osobe):
- 1 veća tikvica
- sok od ½ limuna
za pesto:
- šaka namočenih badema
- 1 žlica suncokretovih sjemenki
- 1 veća rajčica
- 1 sušena rajčica
- maslinovo ulje
- sol i papar
- bosiljak
- paprika po želji
Priprema:
- Tikvicu operite, pa izrežite nožem ili rezačem na tanke špagete.
- Prelijte ih sokom od pola limuna i ostavite da se mariniraju 5 minuta.
- Za pesto, stavite ostale sastojke u blender i miješajte dok ne dobijete jednoličan umak.
- Umiješajte ih u špagete, pospite svježim bosiljkom i poslužite sa svježom crvenom paprikom.
- Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar