utorak, 25. kolovoza 2015.

Sirovi špageti od tikvica


Tikvica, zahvalna i ukusna namirnica sa stotinu mogućnosti pripreme, neka se ovaj put na vašem stolu pronađe u izvornoj, sirovoj varijanti. 
 Vitaminima i mineralima bogat obrok sirovih špageta od tikvica s crvenim pestom možete pripremiti kao lagani ručak ili večeru, dok god traje sezona ovog ukusnog povrća (iako su u biti – voće). Začine koji će ove primamljive špagete učiniti još ukusnijima možete birati po želji.

 

Sastojci (za 2 osobe): 

  • 1 veća tikvica

  • sok od ½  limuna

za pesto:
 

  • šaka namočenih badema

  • 1 žlica suncokretovih sjemenki
  • 1 veća rajčica
  • 1 sušena rajčica
  • maslinovo ulje 
  • sol i papar
 
  • bosiljak 
  • paprika po želji

Priprema: 

  1. Tikvicu operite, pa izrežite nožem ili rezačem na tanke špagete. 
  2.  Prelijte ih sokom od pola limuna i ostavite da se mariniraju 5 minuta. 
  3. Za pesto, stavite ostale sastojke u blender i miješajte dok ne dobijete jednoličan umak. 
  4.  Umiješajte ih u špagete, pospite svježim bosiljkom i poslužite sa svježom crvenom paprikom. 
  5. Dobar tek! 




Nema komentara:

Objavi komentar