utorak, 3. studenoga 2015.

Kolač od bundeve i griza



Divan i jednostavan kolač gotov u tren oka :-)

Potrebni sastojci za kolač:

  • 1 kg pirea od bundeve
  • 4 dcl vode
  • 70 g griza
  • 2 šake grožđice
  • 3 žlice meda
  • 1 jaje
  • 80 ml kiselog vrhnja
  • šaka oraha/badema 
  • 3 kore lisnatog tijesta

Postupak izrade:

  1. Bundevu očistite, narežite na kockice i stavite kuhati. Kada omekša usitnite je štapnim mikserom i napravite pire. Pustite sa strane da se ohladi.
  2. Upalite pećnicu na 200°C. Tepsiju za pečenje obložite korama lisnatog tijesta. U velikoj zdjeli pomiješajte pire od bundeve, vodu, griz, grožđice i med. Smjesu polako izlijte na kore.
  3. Kolač stavite peći na 10-ak minuta, pa ga potom izvadite i prelijte smjesom od jednoga jaja i kiselog vrhnja. Kolač vratite u pećnicu i pecite još 25 minuta na temperaturi od 200°C dok se korica ne počne lagano žutjeti. Pri samom kraju pospite ga sitno nasjeckanim orasima ili bademima. Ohladite i poslužite!




Nema komentara:

Objavi komentar