Često pripreman biskvitni kolač ljeti zbog svoje jednostavnosti, brzine izrade i izbora voća u ljetnim mjesecima može biti pun pogodak ukoliko koristite odličan čvrsti jogurt iz Mljekare Euro-milk i višnje :-)
Potrebni sastojci:
- 1 čvrsti jogurt Euromilk 3,2% mm
- 2 čaše brašna*
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice meda
- otopljeni maslac, Zagrebački puter Euromilk 50 ml
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 500 g višanja odkoštenih
- malo bademovog brašna i cimeta za posipanje višanja
- * za mjeru sam koristila čašu od 2 dcl
Postupak izrade:
- Pećnicu zagrijte na 180°C. Pjenasto izmiksajte cijela jaja, vanilin šećer, smeđi šećer i med. Smjesi dodajte maslac, jogurt i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo.
- Višnje očistite i posipajte ih sa cimetom i bademovim brašnom kako bi se pravilno rasporedile i pale u tijesto. Umjesto brašna od badema možete ih posuti i sa nekoliko žlica običnoga brašna.
- Smjesu izlijte u kalup ili protrvan koji ste prethodno obložili papirom za pečenje ili premazali maslacem i posuli brašnom. Preko tijesta, prije pečenja posipajte višnje. Biskvit pecite oko 35 minuta na zadanoj temperaturi.
Nema komentara:
Objavi komentar