utorak, 26. prosinca 2017.

Blagdanski baci di dama




 Damski poljupci poznati su keksići iz Italije.
U originalnoj verziji pripremaju se od vrlo jednostavnog prhkog tijesta, lješnjaka i tamne čokolade, koja povezuje dvije polovice keksića.

Ova verzija je malo drukčija jer su keksići napravljeni od sezamova i bademova brašna koja se divno slažu s tostiranim lješnjacima.
Ovi blagdanski keksići bit će pravi hit na vašem božićnom stolu!
Sastojci:

Priprema:
Lješnjake tostirajte 15 minuta na 160 °C, a zatim ih oljuštite i sameljite. Dodajte im obje vrste brašna, maslac, šećer i sol pa rukama oblikujte mekano tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Nakon hlađenja, oblikujte valjak pa izrežite kuglice težine otprilike 5 do 7 g.
Pećnicu zagrijte na 170 °C. Kuglice stavite na lim koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite ih 15-17 minuta, odnosno dok uz donji rub ne poprime nježnu boju.
Prije spajanja s čokoladom obavezno ih dobro ohladite jer su keksići, dok su vrući, jako krhki i lomljivi.
Na pari otopite čokoladu s maslacem pa je ostavite da se malo ohladi. S gušćim čokoladnim punjenjem lakše ćete spajati polovice keksića.
Na jednu polovicu keksića stavite malu žličicu čokoladnog punjenja pa „zalijepite“ drugu polovicu. Ponovite postupak dok ne potrošite sve polovice keksića.


Nema komentara:

Objavi komentar