subota, 3. ožujka 2018.

Čokoladna fantazija iz djetinjstva


Postoje neki okusi koji te vraćaju u djetnjstvo :-) Ovaj kolač me zaista vraća unazad, i dok  je moja mama ovaj kolač zvala "torta mizerija" vjerojatno po skromnosti u namirnicama i njegovoj jednostavnosti, ja sam ga odlučila malo prilagoditi današnjem vremenu, dati mu neke nove sastojke, obogatiti ga pravim organskim kakaom i tamnom čokoladom čime se s pravom može reći da je sada ovaj kolač postao pravi "bogati ljepotan". :-)





Potrebni sastojci za jedan pleh (onaj standardni pleh za pečenje kolača dimenzija cca 33x22 cm) : 


  • 500 ml jogurta
  • 50 g kokosovog šećera
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice organskog kakaa
  • 250 g pirovog brašna
  • 3 žlice otopljenog maslaca

Za glazuru:

  • 200 g tamne čokolade sa 60% ili 70% kakaa
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 10 žlica vode
  • 10 žlica mlijeka

Postupak izrade:

Sve sastojke pomiješajte i miskajte nekoliko minuta. Smjesu izlijte u tepsiju/lim veličine cca 20×30 cm, prethodno premazan maslacem i obložen papirom za pečenje. Kolač pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 25 minuta. Kada se kolač ohladi, prelijte ga još vrućom (obavezno) glazurom od čokolade.




Nema komentara:

Objavi komentar