Uživajte! Svatko ih može napraviti, samo malo više vremena i truda, a za rezultat ćete dobiti 12 komada Bounty pločica u potpunosti iz kućne radinosti. :))
Potrebni sastojci za 12 pločica:
Kokos punjenje:
- 200 g kokosovog brašna
- 60 ml otopljenog kokosovog maslaca/ulja
- 3 žlice meda ili agavinog sirupa
- prstohvat soli
- 1 žlica vode
- 1 mahuna vanilije
Tamna čokolada:
- 60 ml otopljenog kokosove masti
- 30 ml otopljenog kakao maslaca
- 30 g gorkog organskog kakaa
- 2 žlice meda
- malo soli za okus
Postupak izrade:
- Prvo pripremite kokosovo punjenje. Na pari otopite kokosovu mast. Maknite sa vatre i umiješajte med, prstohvat soli i mahunu vanilije.
- U drugoj posudi pomiješajte kokosovo brašno sa vodom, pa dolijte mješavinu sa kokosovim uljem i sve skupa dobro promiješajte.
- Smjesu utisnite u kalup. Ja sam koristila jedan kalup dimenzija 18x18 cm. Možete iskoristiti ili plastični kalup ili metalni.. Prije nego smjesu utisnete u kalup, stavite ispod plastičnu foliju po kojoj ćete pažljivo rasporediti smjesu i jako dobro je utisnuti. Nakon toga je stavite oko 30 min u zamrzivač.
- Krenite pripremati čokoladu. Na pari otopite kokosovu mast i kakao maslac. Dodajte med i promiješajte smjesu. Kada je smjesa postala jednolična, maknite je sa vatre i dodajte kakao, sol i dobro promiješajte.
- Izvadite kokos iz zamrzivača i razrežite ga na 12 jednakih kokos pločica. Zatim ih krenite umakati u otopljenu čokoladu. Ja sam pločice stavljala na željeznu "rešetkicu" iz pećnice kako bi se višak čokolade otopio. Zatim ih stavite u zamrzivač na 15 minuta ili ako vam ne stanu, onda u hladnjak na 25 minuta kako bi se čokolada ohladila. Nakon toga ponovite postupak sa čokoladnim umakanjem i stavite ih na odmaranje u hladnjak barem na sat vremena. I tada su vaše raw Bounty bars spremne za kušanje!
- Preporučam da kokos pločice držite u zamrzivaču, pogotovo tijekom ovih vrućih ljetnih mjeseci, osvježiti će tako zaista svačije nepce :))
1
Nema komentara:
Objavi komentar