U duboku posudu stavite maslac sobne temperature, šećer i jaje, pa miksajte dok se smjesa ne zapjeni i šećer istopi. tttt
Dodajte mljevene orahe, limunov sok i brašno, pa umijesite prhko tijesto.
Tijesto zamotajte u plastičnu foliju stavite u hladnjak na hlađenje oko 1 h.
Upalite pećnicu na 180°C. Tijesto razvaljajte na debljinu od 0,5 cm i modlicama u obliku cvijetića, zvjezdica i srca izrezujte oblike. Jedna polovica keksića trebala bi biti puna, a drugoj bi polovici trebalo malom okruglom modlicom izrezati sredinu.
Linzere posložite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 7-8 minuta na temperaturi od 180°C.
Moraju ostati svjetli i ne smiju zagoriti.
Gotove i ohlađene polovice keksa spajajte džemom ili marmeladom po želji. Ja sam se odlučila za domaći pekmez od šljiva.
Ako uduplate sastojke za smjesu možete dobiti oko 1 kg gotovih kolačića ili 2, 5 pleha keksića.
Nema komentara:
Objavi komentar