petak, 25. travnja 2014.

Kruh No.1 sa tri vrste brašna

Za mene jedan od boljih kruščića koje sam radila do sada, jako ukusan i dugo traje..


Potrebni sastojci za kruščić:
  • 350 g graham brašna
  • 150 g raženog brašna
  • 100 g zobenog brašna
  • 2 žličice soli
  • svježi kvasac, 20 g
  • 400 ml tople vode
  • 60 g sjemenki suncokreta

Postupak izrade:
  1. Kvasac razmutite sa 2 žlice tople vode i malo graham brašna. Ostavite na toplom da se diže i udvostruči.
  2. Zatim pomiješajte sve sastojke, brašna, sol, dodajte toplu vodu i pripremljeni kvasac. Zamijesite meko i glatko tijesto, te ga pustite da se udvostruči.
  3. Nakon što se tijesto udvostručilo, lagano ga premijesite i umiješajte sjemenke suncokreta.
  4. Tijesto formirajte u oblik valjka, pa ga prebacite u papirom za pečenje obložen kalup
  5. Pećnicu zagrijte na 220°C, a u međuvremenu pustite da se tijesto u kalupu još jednom udvostruči.
  6. Kruščić pecite oko 40-ak min na zagrijanoj temperaturi. Pred sam kraj možete temperaturu malo i povećati i kalup prekriti aluminijskom folijom kako se korica ne bi previše zapekla.
  7. Kruh čuvajte zamotan u kuhinjsku krpu, tako da je zaštićen od zraka. Kao takav može držati svježinu i do tjedan dana.




Nema komentara:

Objavi komentar