petak, 11. travnja 2014.

Quiche sa sparogama

 


Potrebni sastojciza tijesto:
  • graham brašno, 250 g
  • maslinovo ulje
  • sol
  • voda, 180 ml
  • pola vrećice suhog kvasca

 Potrebni sastojci za nadjev:
  •  2 jaja
  • 250 g svježeg sira
  • 50 g parmezana
  • 1 dcl jogurta
  • sol
  • 200 g šparoga
Postupak izrade quicha:
  1.  Tijesto sam zamijesila ranije, zamotala ga u prozirnu foliju i spremila u frižider da odmara nekoliko sati. Ako ste u žurbi, taj korak možete skratiti tako da tijesto nakratko ostavite u zamrzivaču, tek toliko da se dobro ohladi
  2.  Pećnicu zagrijete na 180°C.Ohlađeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini, utisnite ga u kalup, izbodite vilicom kako se ne bi napuhalo. Peći samo tijesto bez nadjeva oko15ak min na 180° C.
  3. Za nadjev je potrebno prvo šparoge ubaciti u ključalu vodu i prokuhati ih 5 min. Zatim, u većoj zdjeli pjenasto umješajte 2 jaja, dodajte im svježi sir i jogurt, te ribani parmezan. Posolite i popapriti (ako želite), pa dobro promiješajte.
  4. Tako primpremljen nadjev sipajte na polupečeno tijesto i pecite još 40 ak min na 180° C.

 




Nema komentara:

Objavi komentar