Potrebni sastojciza tijesto:
- graham brašno, 250 g
- maslinovo ulje
- sol
- voda, 180 ml
- pola vrećice suhog kvasca
Potrebni sastojci za nadjev:
- 2 jaja
- 250 g svježeg sira
- 50 g parmezana
- 1 dcl jogurta
- sol
- 200 g šparoga
Postupak izrade quicha:
- Tijesto sam zamijesila ranije, zamotala ga u prozirnu foliju i spremila u frižider da odmara nekoliko sati. Ako ste u žurbi, taj korak možete skratiti tako da tijesto nakratko ostavite u zamrzivaču, tek toliko da se dobro ohladi
- Pećnicu zagrijete na 180°C.Ohlađeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini, utisnite ga u kalup, izbodite vilicom kako se ne bi napuhalo. Peći samo tijesto bez nadjeva oko15ak min na 180° C.
- Za nadjev je potrebno prvo šparoge ubaciti u ključalu vodu i prokuhati ih 5 min. Zatim, u većoj zdjeli pjenasto umješajte 2 jaja, dodajte im svježi sir i jogurt, te ribani parmezan. Posolite i popapriti (ako želite), pa dobro promiješajte.
- Tako primpremljen nadjev sipajte na polupečeno tijesto i pecite još 40 ak min na 180° C.
Nema komentara:
Objavi komentar