petak, 30. svibnja 2014.

Kruh sa 5 vrsta brašna




Potrebni sastojci za kruh:
  • 200 g integralnog brašna
  • 100 g raženog brašna
  • 100 g zobenog brašna
  • 50 g tapioka brašna
  • 50 g slanutkova brašna
  • 2 žličice soli
  • svježi kvasac, 20 g
  • 350 ml tople vode
Postupak izrade:

  1. Kvasac razmutite sa 2 žlice tople vode i malo integralnog brašna. Ostavite na toplom da se diže i udvostruči.
  2. Zatim pomiješajte sve sastojke, sva brašna, sol, dodajte toplu vodu i pripremljeni kvasac. Zamijesite meko i glatko tijesto, te ga pustite da se udvostruči.
  3. Nakon što se tijesto udvostručilo, lagano ga premijesite.
  4. Tijesto formirajte u oblik valjka, pa ga prebacite u papirom za pečenje obložen kalup
  5. Pećnicu zagrijte na 220°C, a u međuvremenu pustite da se tijesto u kalupu još jednom udvostruči.
  6. Kruh pecite oko 40-ak min na zagrijanoj temperaturi. Pred sam kraj možete temperaturu malo i povećati i kalup prekriti aluminijskom folijom kako se korica ne bi previše zapekla.
  7. Kruh čuvajte zamotan u kuhinjsku krpu, tako da je zaštićen od zraka. Kao takav može držati svježinu i do tjedan dana.



Nema komentara:

Objavi komentar