Potrebni sastojci za kruh:
- 200 g integralnog brašna
- 100 g raženog brašna
- 100 g zobenog brašna
- 50 g tapioka brašna
- 50 g slanutkova brašna
- 2 žličice soli
- svježi kvasac, 20 g
- 350 ml tople vode
- Kvasac razmutite sa 2 žlice tople vode i malo integralnog brašna. Ostavite na toplom da se diže i udvostruči.
- Zatim pomiješajte sve sastojke, sva brašna, sol, dodajte toplu vodu i pripremljeni kvasac. Zamijesite meko i glatko tijesto, te ga pustite da se udvostruči.
- Nakon što se tijesto udvostručilo, lagano ga premijesite.
- Tijesto formirajte u oblik valjka, pa ga prebacite u papirom za pečenje obložen kalup
- Pećnicu zagrijte na 220°C, a u međuvremenu pustite da se tijesto u kalupu još jednom udvostruči.
- Kruh pecite oko 40-ak min na zagrijanoj temperaturi. Pred sam kraj možete temperaturu malo i povećati i kalup prekriti aluminijskom folijom kako se korica ne bi previše zapekla.
- Kruh čuvajte zamotan u kuhinjsku krpu, tako da je zaštićen od zraka. Kao takav može držati svježinu i do tjedan dana.
Nema komentara:
Objavi komentar