Sastojci za dvije osobe:
- koromač svežanj 200 g
- komadić suhog mesa ili pancete 100 g
- 4 krumpira
- 1 veća mrkva
- šalica boba
- pwršin, sol, papar, vegeta
- voda
- Pripremite povrće. Komorač operite i grubo narežite. Bitno je da bude mladi. U maneštru ne stavljajte stabiljke nego samo mlade izdanke. Krumpir i mrkvu narežite na kockice.
- U jednu dublju posudu stavite komadić suhog mesa (možete ga, ali i ne morate malo okrenuti na maslinovom ulju, na jačoj vatri). Ja sam samo stavila pancetu odmah u vodu i ostavila jedan mali komadić za pešt. Dodajte listove koromača i hladnu vodu. Koromaču treba duže od krumpira da se skuha, pa ga je potrebno staviti u lonac prije. Kuhajte ga tako cca 20-ak minuta na laganoj vatri dok ne omekša.
- Napravite pešt, sitno nasjeckajte peršin, komadić pancete i malo češnjaka. U lonac dodajte pešt, krumpir, mrkvu i bob. Začinite ako je potrebno još sa soli, vegetom i pustite da se sve lagano krčka dok krumpir i mrkva ne omakšaju.
- Na kraju možete dodati malu žličicu krušnih mrvica kako bi maneštra dobila na gustini ili zgnječiti par krumpirića vilicom.
- Poslužite dok je još toplo i sa malo maslinova ulja.
Nema komentara:
Objavi komentar