Potrebni sastojci za tijesto:
- 200 g brašna (pirovo+integralno)
- 90 g maslaca
- 1 jaje
- 1 i pol žlica meda
- žličica praška za pecivo
Potrebni sastojci za kremu:
- 1 i pol puding od vanilije
- 300 ml mlijeka
- 1 žlica meda
- 1 dcl slatkog vrhnja
- 1 žličica arome vanilije
Potrebni sastojci za dekoraciju:
- 300 g svježih jagoda
- po želji domaći džem od jagoda
Postupak izrade:
- Umiješajte sve sastojke za tijesto, te ga pustite da se ohladi u frižideru oko 30 minuta.
- Upalite peć na 160°C.
- Krenite pripremati kremu. Od 300 ml mlijeka oduzmite par većih žlica, pa ih razmutite sa pudingom. Ostatak mlijeka stavite na laganu vatru i pustite da zakuha. Kada mlijeko zakuha dodajte razmućeni puding, jednu žlicu meda, žličicu arome vanilije i kuhajte nekoliko minuta dok se puding ne zgusne dovoljno. Puding ostavite sa strane da se dobro ohladi i prekrijte ga sa prozirnom folijom kako se ne bi na površini napravila korica. Istucite slatko vrhnje, pa ga umiješajte lagano u puding, ali tek kada se dobro ohladi.
- Keramičku posudu ili kalup (ovisno gdje ćete peći pitu - ja sam radila u keramičkoj posudi promjera 24 cm, ali ova količina kreme i tijesta je dovoljna i za kalup promjera 26 cm) premažite maslacem i na dno stavite masni papir. Razvaljajte tijesto, pa ga prebacite u kalup, izbodite vilicom i pecite u ugrijanoj pećnici 20 do 25 minuta.
- Kada je tijesto gotovo i pečeno, premažite ga ukoliko želite domaćim džemom od jagoda (ja sam koristila svoj friško napravljen) i kremom od vanilije, pa na vrh posložite izrezane jagode na ploške! U slast! :))
Nema komentara:
Objavi komentar