Potrebni sastojci za podlogu:
- 90 g smeđeg šećera
- 70 g maslaca
- 100 g brašna
Potrebni sastojci za punjenje:
- 2 marelice i 2 breskve
- 3 žlice agava sirupa ili meda
- 1 vanilin šećer
- vode za povezati, cca 6 žlica
- 2 žlice škrobnog brašna
Za crumble (mrvičasti posip):
- 1 žlica maslaca
- 3 žlice zobenih pahuljica
- 1 žlica smeđeg šećera
- 2 žlice oštrog brašna
- 50 g sitno sjeckanih badema
Postupak izrade:
- Pećnicu zagrijte na 190°C. Za podlogu, pomiješajte maslac sa smeđim šećerom. Ja sam ga miksala, pa potom umiješala brašno. Tijesto sam premjestila u keramičku posudu veličine 20x20 cm koju sam prethodno obložila papirom za pečenje. Tijesto pecite oko 15 minuta i kad primjetite da rubovi tamne, izvadite ga.
- Operite marelice i breskve, pa ih narežite na kockice. Na laganoj vatri ugrijte vodu, gustin i agava sirup. Smjesi dodajte narezano povrće i kuhajte oko 7 minuta dok se smjesa ne zgusne i postane "pudingasta".
- Kada se smjesa za punjenje malo ohladila, prelijte je preko tijesta.
- Tzv."crumble", "mrvičasti posip" sam radila "od oka". Umjesto badema u njega možete staviti orahe, lješnjake i sl. Obično se u crumble stavlja, brašno, malo maslaca, šećer, neko suho voće poput oraha ili badema. Pomiješajte suhe sastojke i dodajte maslac narezan na kockice, pa ga utrljajte prstima dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Crumble rasporedite preko marelica.
- Pecite sve skupa jošotprilike 30-ak minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar