subota, 8. studenoga 2014.

Kruh bez brašna

Dosta dugo vremena sam frižideru imala usitnjeno "brašno" sjemenki lana, sezama, suncokretovih i bučinih sjemenki. I nikako da ih potrošim, pa eto i na njih je došao red. Dobila sam ideju za mali bezglutenski kruščić od badema i toga "brašna". Za tren je gotov, a trajnost mu je duga ukoliko ga držite u fružideru, a o okusu i mirisu da i ne pričam.


Potrebni sastojci za jedan manji kruščić:
  • 120 g badema usitnjenih u brašno
  • 200 g mix-a (usitnjene sjemenke lana, sezama, buče, suncokreta)
  • 1 jaje
  • sol
  • maslinovo ulje
  • voda, po potrebi

Postupak izrade:
  1. Pomiješajte bademovo brašno i brašno od raznih vrsta sjemenki. Dodajte jedno jaje, prstohvat soli i maslinovo ulje. 
  2. Umijesite tijesto, a ako je potrebno dodajte malo vode.
  3. Tijesto oblikujte po želji u manji kruščić.
  4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 min na 200°C.



Nema komentara:

Objavi komentar