Dosta dugo vremena sam frižideru imala usitnjeno "brašno" sjemenki lana, sezama, suncokretovih i bučinih sjemenki. I nikako da ih potrošim, pa eto i na njih je došao red. Dobila sam ideju za mali bezglutenski kruščić od badema i toga "brašna". Za tren je gotov, a trajnost mu je duga ukoliko ga držite u fružideru, a o okusu i mirisu da i ne pričam.
Potrebni sastojci za jedan manji kruščić:
- 120 g badema usitnjenih u brašno
- 200 g mix-a (usitnjene sjemenke lana, sezama, buče, suncokreta)
- 1 jaje
- sol
- maslinovo ulje
- voda, po potrebi
Postupak izrade:
- Pomiješajte bademovo brašno i brašno od raznih vrsta sjemenki. Dodajte jedno jaje, prstohvat soli i maslinovo ulje.
- Umijesite tijesto, a ako je potrebno dodajte malo vode.
- Tijesto oblikujte po želji u manji kruščić.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 30 min na 200°C.
Nema komentara:
Objavi komentar