četvrtak, 6. studenoga 2014.

Pumpkin creme raw bars





Potrebni sastojci za raw pločice:

Za crust:
  • 2 šalice usitnjenih badema
  • 12 datulja bez koštica
  • 1 žlica sirupa datulje
Za punjenje:
  • 1 šalica usitnjenih indisjkih oraščića
  • 1 šalica pirea od bundeve
  • cimet
  • sol
  • malo mlijeka
Za preljev:
  • čokolada sa velikim % kakaa
Postupak izrade:
  1. Za crust, u blenderu ili multipraktiku usitnite bademe i datulje kako biste dobili gustu smjesu, nešto poput tijesta/biskvita kojeg ćete utisnuti u kalup. Smjesi dodajte jednu žlicu sirupa od datulja, a ukoliko vam nedostaje slatkoće dodajte i malo meda.
  2. Smjesu utisnite u kalup. Ovisno o tome koliko želite da vam pločice budu visoke/pune, možete koristiti manji ili kraći kalup. Svejedno je gdje ćete pripremati pločice jer će te ih ionako kasnije rezati i slagati posebno. Kalup stavite na hlađenje u hladnjak dok vi ne pripremite punjenje.
  3. Za punjenje usitnite indijske oraščiće u brašno, pa im dodajte obavezno pire od hladne bundve, malo mlijeka, sol i cimet. Također zasladite po želji. Ja nisam dodavala niti meda niti nekih drugih zaslađivača jer je slatkoća dosta izražajna u kori i čokoladnom preljevu, a ovako u kremi još više dolazi do izražaja pire od bundeve.
  4. Na samom kraju, preko punjenja dolazi čokoladni preljev. Otopite čokoladu sa velikim postotkom kakaa i prelijte je preko kreme. Pazite da otopljena čokolada ne bude prevruća.
  5. Pločice potom stavite u hladnjak na hlađenje 2 sata. Kada se svi sastojci prožmu i pločice stisnu možete ih rezati na željene oblike.
  6. Najbolje ih je čuvati u hladnjaku zbog gornjeg sloja čokolade, a tako mogu potrajati i do tjedan dana.
  7. Uživajte!

Nema komentara:

Objavi komentar