Potrebni sastojci:
- 260 g datulja
- 250 g badema
- 120 g kakaa
- dobar prstohvat soli
- jedna šaka grubo sjeckanih oraha
Postupak izrade:
Datulje namočite u vodi na 2 do 3 h kako bi lakše izmiksali ih u
mikseru. U bleder ubacite sve sastojke, miksajte dok ne dobijete glatku,
ljepljivu smjesu. Izvadite tijesto iz blendera, pa u njega ručno
umiješajte grubo nasjeckane orahe. Protrvan, keramičku ili plastičnu posudu dimenzija cca 15x15 cm obložite pek papirom i u njega utisnite tijesto.
Stavite kolač u frižider na nekoliko sati ili u škrinju na 30 min. Kolač
je spreman za posluživanje kada se ohladi. Držite ga obvezno u
hladnjaku radi forme. Varijacija na temu je bezbroj, možete se zaista
poigrati i umiješati neke druge vama drage sastojke, poput vanilije,
grožđica, brusnica ili pak kokosa. Moram proznati da je meni ova
kombinacija najbolja do sada, odlično su pogođeni omjeri slatkoga i
gorkoga uz masnoću koja je tu zbog badema lijepo izbalansirana.
Nema komentara:
Objavi komentar