utorak, 3. ožujka 2015.

Najbolji nepečeni/raw brownies





Potrebni sastojci:

  • 260 g datulja
  • 250 g badema
  • 120 g kakaa
  • dobar prstohvat soli
  • jedna šaka grubo sjeckanih oraha

Postupak izrade:


Datulje namočite u vodi na 2 do 3 h kako bi lakše izmiksali ih u mikseru. U bleder ubacite sve sastojke, miksajte dok ne dobijete glatku, ljepljivu smjesu. Izvadite tijesto iz blendera, pa u njega ručno umiješajte grubo nasjeckane orahe. Protrvan, keramičku ili plastičnu posudu dimenzija cca 15x15 cm obložite pek papirom i u njega utisnite tijesto. Stavite kolač u frižider na nekoliko sati ili u škrinju na 30 min. Kolač je spreman za posluživanje kada se ohladi. Držite ga obvezno u hladnjaku radi forme. Varijacija na temu je bezbroj, možete se zaista poigrati i umiješati neke druge vama drage sastojke, poput vanilije, grožđica, brusnica ili pak kokosa. Moram proznati da je meni ova kombinacija najbolja do sada, odlično su pogođeni omjeri slatkoga i gorkoga uz masnoću koja je tu zbog badema lijepo izbalansirana.



Nema komentara:

Objavi komentar