Sladoled od banana - step by step
Potrebni sastojci (za cca 8 sladoleda na štapiću):
- 3 smrznute banane nasjeckane na komadiće
- 200 g malina
- 3 žlice meda od bagrema/agava sirupa
- 2 žlice kakaa u prahu
Postupak izrade:
- Prvo pripremite bijeli sloj od dvije banane. Banane izvadite iz
zamrzivača i pustite ih 10-ak minuta na sobnoj temperaturi. Stavite ih
potom u blender i blendajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Smjesa bi
trebala biti kremaste strukture. Rasporedite smjesu u kalupe do 1/3.
Kalupe stavite u hladnjak dok pripremate čokoladni sloj.
- Za čokoladni sloj, u blenderu izblendajte jednu bananu, dvije žlice
kakaa u prahu i jednu žlicu meda ili agava sirupa. Smjesu izlijte do 2/3
kalupa, na dio od banane, pa zamrznite dok ne pripremite smjesu od
malina.
- Za voćni sloj od malina, izblendajte 200 g malina i žlicu meda.
Ukoliko vam se smjesa čini pregusta dodajte 3-4 žlice vode. Gotovu
smjesu potom izlijte u preostali dio kalupa. U kalupe ubodite drvene
štapiće.
- Sladolede je potrebno držati u zamrzivaču najmanje 4 h prije nego li ih izvadite iz kalupa i poslužite.
U slast!
Nema komentara:
Objavi komentar