Sirovi cheesecake kolačić
Potrebni sastojci za prvi sloj:
- 150 g lješnjaka
- 100 g kokosovog brašna
- 140 g datulje
- 3 žličice meda
- prstohvat soli
Sastojci za kremu od borovnica:
- 100 g indijskih oraščića
- 50 g meda/agava sirupa
- 3 žlice kakao maslaca
- 200 g borovnica (koristila sam zaleđene)
Sastojci za kremu od indijskih oraščića:
Postupak izrade:
Za podlogu
- U blenderu (možete koristiti i multipraktik) izblendajte lješnjake i kosovo brašno. Kada dobijete brašno dodajte ostale sastojke i miješajte/miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
- Smjesu utisnite u silikonske kalupe ili u jedan veći pleh. Ja sam svoje teflonske kalupe obložila prozirnom folijom kako bih kasnije lakše vadila kolačiće iz kalupa.
Za ljubičasti sloj:
- Indijske oraščiće natopite sat vremena u vodi, zatim ih ocijedite i dobro isperite.
- U blender dodajte indijske oraščiće, borovnice, med i mlijeko, pa blendajte dok ne dobijete smjesu kremaste strukture. Na kraju dodajte otopljeni kakao maslac i izblendajte do kraja.
- 2/3 kreme izlijte u kalupe na podlogu i stavite u zamrzivač dok pripremate bijeli sloj. Trećinu kreme ostavite za ukrašavanje.
Za bijeli sloj:
- Indijske oraščiće natopite sat vremena u vodi, zatim ih ocijedite i dobro isperite.
- U blenderu izblendajte oraščiće, kokosovo brašno, med, mlijeko, limunov sok i aromu vanilije. Blendajte. Na kraju dodajte otopljen kakao maslac.
- Kremu izlijte preko kreme od borovnica i stavite opet u zamrzivač najmanje 2 h.
- Prije posluživanja ukrasite kremom od borovnica i pospite sa komadićima čokolade, goji bobicama ili po vašoj želji.
Nema komentara:
Objavi komentar