Ovi fritaja muffini su poprilično jednostavni za izradu. Potrebno je samo ispuniti kalupiće sa malo sezonskog pečenog povrća i sirom po izboru, te preliti sa domaćim jajima. U ovoj kombinaciji meni se odličnim pokazao sir škripavac koji se ne topi, pa okusi i komadići u pečenoj pogačici djeluju zaista ukusno, a sir zanimljivo škripi pod zubima
Potrebno za izradu (za 12 muffina):
- 400 g bundeve (nasjeckane na kockice)
- 2 poriluka
- šaka špinata, nasjeckanog
- 1-2 žlice maslinovog ulja
- 8 jaja
- 100 g sira škripavca Euromilk, nasjeckanog na kockice
- 1 grčki jogurt Galos Euromilk
- sol, papar
Postupak izrade:
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Poriluk i bundevu očistite i operite, nasjeckajte ih na kockice veličine 1 cm. Povrće posolite, popaprite, prelijte maslinovim uljem, pa ih rasporedite na pek papir i pecite u pećnici dok ne omekšaju, oko 15-20 minuta.
- Dok se povrće peče pripremite smjesu sa jajima. Umutite jaja, pa im dodajte malo soli i grčki jogurt.
- Izvadite povrće iz pećnice i pripremite kalup za muffine sa papirnatim košuljicama od masnog papira ili ga samo namastite maslinovim uljem.
- U svaki kalupić stavite malo pečenog povrća, špinata i sira škripavca, pa ih prelijte smjesom od jaja. Prije nego li ih stavite na pečenje, pustite jaja minutu da se prožmu i pronađu svoj put kroz cijeli kalup.
- Pecite ove pogačice od jaja oko 25 minuta na temperaturi od 185°C.
Nema komentara:
Objavi komentar