utorak, 1. ožujka 2016.

Pizza sa tijestom od quinoe



Potrebni sastojci za tijesto:

  • 3/4 šalice quinone (nekuhana)
  • 1/4 šalice vode
  • prstohvat soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • i još.. umak i povrće za tijesto

Postupak izrade:

  1. Quinou stavite u zdjelu, pa je prelijte hladnom vodom. Pustite da se natopi preko noći.
  2. Drugoga dana isperite je dobro ispod mlaza hladne vode.
  3. U blender ili muktipraktik stavite ispranu quinou, vodu, sol i prašak za pecivo, pa miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. 
  4. U kalup za pečenje promjera cca 20-22 cm ili šire (onda ćete imati tanje tijesto) stavite papir za pečenje, pa na njega izlijte tijesto i poravnajte ga špatulom.
  5. Pecite tijesto 15 minuta na temperaturi od 220°C, zatim maknite papir za pečenje i okrenite tijesto, pa ga pecite još 10 minuta na drugoj strani..
  6. Izvadite potom tijesto iz pećnice, pa dodajte željeno povrće i umake, pelate, začine, masline i mozzarellu. Vratite u pećnicu i pecite pizzu dok se sir ne otopi.
  7. Poslužite uz sezonsku salatui uživajte!


Nema komentara:

Objavi komentar