Maslac od badema by Blendtec TWISTER POSUDA
Potrebni sastojci:
- 2 šalice tostiranih badema
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice soli
- 2 žlice meda
Postupak izrade:
- Bademe prethodno tostirajte kratko na vrućoj vrtavi ili u pećnici 15-ak minuta na temperaturi od 160°C.
- U blender TWISTER POSUDU ubacite bademe i miksajte dok ne dobijete gotovu tekuću teksturu. Ne brinite, maslac će se stajanjem stisnuti.
- Dodajte sol, cimet i med, pa blendajte još 30-ak sekundi dok se začini ne povežu!
- Maslac pohranite u steriliziranim staklenkama na sobnoj temperaturi. Poslužite uz graham ili obične krekere, komadiće jabuka, perece ili umiješajte u jutarnju zobenu kašu ili uvaljajte komadiće banane u maslac , pa ih zaledite kako biste dobili zamrznute "banana pops".
Nema komentara:
Objavi komentar