subota, 20. kolovoza 2016.

Mini pizza tikvice

Sezona je tikvica, pa zašto ih ne pripremiti na malo drugačiji način? Ja ih obično pripremam u raznm varivima, maneštricama, gustim juhama, kao polpete u bezbroj varijanta ili pak kao pohane i samo spečene na grillu. Volimo ih jesti kao punjene ili u raznim rižotima, tartovima ili  quichevima. Meni najdraža kombinacija je ipak ona slatka, u štrudli, a za nešto malo hrabrije tu su i sirovi špageti od tikvica. Ove mini pizzete oduzimaju dah svojim vizualnim prizorom, a opet su jako slatke i ukusne. Možete se poigrati kombinacijama namirnica, bojama i okusima..


Potrebni sastojci:

  • 2 veće tikvice
  • parmezan, svježi bosiljak i mini rajčice za kasnije (po želji)

2.  Zeleni pesto i panceta

  • pola šalice zlenog pesta (cca 50 listića bosiljka, 20 g lješnjaka, maslinovo ulje, 30 g parmezana, sol, 1 mala kapula usitnjeno u mužaru,blenderu ili multipraktiku do kremaste strukture)
  • panceta, 10 feta tanje narezanih
  • parmezan za posipanje

2.  Karamelizirani luk i mozzarella

  • 1 srednje veliki luk/kapula
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • malo soli
  •  pola šalice domaćeg umaka od rajčica (ili kupovnih pelata)
  • 60g mozzarelle narezane na kockice

3. Cherry i mozzarella 

  • pola šalice domaćeg umaka od rajčica (ili kupovnih pelata)
  • 60g mozzarelle narezane na kockice
  • listići svježeg bosiljka
  • nekoliko mini cherry rajčica



   
Postupak izrade:
  1. Pećnicu zagrijte na 200°C.
  2. Tikvice operite i narežite na okrugle ploške debljine malo više od 1 cm.
  3. Lim od pećnice obložite papirom za pečenje, pa na njega posložite kolutove tikvica.
  4. Pripremite si karamelizirani luk budući da je on jedini kojeg trebate zasebno spremiti i kojeg kuhate. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte narezanu kapulu, pomiješajte nekoliko minuta, pa dodajte šećer i sol. Kuhajte sve dok se luk ne karamelizira, otprilike 10-15 minuta.
  5. Pripremite i ostale sastojke, pa složite svoje tikvice. Premažite ih zelenim pestom, na kojeg ćete staviti nekoliko feta pancete i parmezan. Ili ih premažite umakom od rajčica na kojeg ćete staviti karamelizirani luk i mozzarellu ili pak samo mozzarellu, svježi bosiljak i cherry rajčice.
  6. Tikvice pecite oko 15-20 min dok ne vidite da je sir poprimio lijepu zlatnu boju.
  7. Poslužite!







    Nema komentara:

    Objavi komentar