Nešto šareno, veselo, slatko i hladno, nepečeno, idealna tortica za ove vruće dane. Isprobajte :-)
Potrebni sastojci za torticu cca 16 cm*:
Za podlogu:
- 7 datulja
- 1 šalica badema bez kožice (u nedostatku istih potrebno je obične bademe samo staviti u zakuhanu vodu i pustiti nekoliko minuta da se namakaju, ljuskica će se potom skinuti bez problema)
Za kremu:
- 1 šalica badema bez kožice
- 200 ml kokos kreme (limenka kokosovog mlijeka)
- 1 žlica meda
- 1 šalica svježih ili zamrznutih jagoda
- 1 šalica zamrznutih borovnica
- 1 šalica mix (malo badema + jagode + borovnice, za posipati po vrhu)
Čoko preljev:
- pola žlice kakaa praha Alternativa webshop
- 1 žlica meda
- 1 žlica otopljenog kakao maslaca Alternativa webshop
Postupak izrade:
- Limenku kokosovog mlijeka stavite dan prije u hladnjak, a ako radite kolač isti dan, onda je stavite u zamrzivač barem na 1 h.
- U kuhinjskom robotu ili blenderu izmiješajte sve sastojke za podlogu. Utisnite smjesu u kalup prethodno obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak dok ne priremite kremu.
- U blender ili kuhinjski robot prvo ubacite bademe, pa ih pretvorite u brašno, potom dodajte kokosovu kremu, šumsko voće i na kraju med. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Kremu prelijte preko podloge i na nju posipajte mix voća.
- Kolač stavite u zamrzivač dok vi pripremite preljev. Kokosov maslac otopite u pećnici na 30°C. Ukoliko slijedite raw principe obrade namirnica, ako ne onda na laganoj vatri. U zdjelicu stavite kakao u prahu, dodajte kokosov maslac i med (kojeg također možete malo zagrijati kako bi se lakše umiješao u smjesu). Po potrebi dodajte mrvicu tekućine i dobro izmješajte smjesu. Prelijte preko zamrznute tortice.
- Tortu izvadite iz zamrzivača u hladnjak 1 h prije posluživanja. Idealna je za hlađenje u vruće ljetne dane. Bez obzira na puno slova u postupku , zaista nije komplicirana za izradu, samo blend blend, mix mix :-)
Nema komentara:
Objavi komentar