četvrtak, 17. studenoga 2016.

Veganske mesne polpete

Veganske polpetice, veganske mesne okruglice ili imenom kako god predlažem kao ukusan prilog za mnogo maštovitih kombinacija za jesenji ručak!

Potrebni sastojci za oko 30ak mesnih polpetica:

  • 1 luk
  • 1 1/2 cm komadića đumbira
  • 2 mrkve
  • 100 g boba
  • 200 g slanutka
  • šaka brokule
  • 50 g bademovog ili kokosovog brašna
  • 2 žlice kukuruznog škroba ili tapioka brašna
  • 1 i pol žličica soli

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C i prekrijte tepsiju na kojoj ćete peći okruglice papirom za pečenje.
  2. U multupraktiku usitnite luk, komadić đumbira i mrkve.
  3. U međuvremenu skuhajte slanutak ukoliko ne koristite onaj iz konzerve.
  4. Bob također stavite kuhati zajedno sa slanutkom, te kada zakuha voda izvadite ga i skinite mu opnu.
  5. Brokulu također prokuhajte u loncu sa slanutkom i bobom, izvadite je iz lonca 7-10 min nakon što voda zakuha.
  6. Na posljetku, u multipraktik dodajte i ostale sastojke, bob, slanutak i brokulu, sve miksajte dok slanutak potpuno ne usitnite u kašu. Umiješajte i brašno, kukuruzni škrob, sol i prašak za pecivo.
  7. Potom sa rukama oblikujte kuglice željene veličine. Pecite polpetice 25 minuta ili dok ne poprime malo zlaćanu boju.
  8. Poslužiti ih možete uz kuhanu quinou, umak od rajčica, pesto ili bolognese. Isto tako super ih je poslužiti uz pečeno jaje, avokado i pečene gljive, mrkvu i ostalo sezonsko povrće uz malo namaza od tahinija.





Nema komentara:

Objavi komentar