Veganske polpetice, veganske mesne okruglice ili imenom kako god predlažem kao ukusan prilog za mnogo maštovitih kombinacija za jesenji ručak!
Potrebni sastojci za oko 30ak mesnih polpetica:
- 1 luk
- 1 1/2 cm komadića đumbira
- 2 mrkve
- 100 g boba
- 200 g slanutka
- šaka brokule
- 50 g bademovog ili kokosovog brašna
- 2 žlice kukuruznog škroba ili tapioka brašna
- 1 i pol žličica soli
- Zagrijte pećnicu na 180°C i prekrijte tepsiju na kojoj ćete peći okruglice papirom za pečenje.
- U multupraktiku usitnite luk, komadić đumbira i mrkve.
- U međuvremenu skuhajte slanutak ukoliko ne koristite onaj iz konzerve.
- Bob također stavite kuhati zajedno sa slanutkom, te kada zakuha voda izvadite ga i skinite mu opnu.
- Brokulu također prokuhajte u loncu sa slanutkom i bobom, izvadite je iz lonca 7-10 min nakon što voda zakuha.
- Na posljetku, u multipraktik dodajte i ostale sastojke, bob, slanutak i brokulu, sve miksajte dok slanutak potpuno ne usitnite u kašu. Umiješajte i brašno, kukuruzni škrob, sol i prašak za pecivo.
- Potom sa rukama oblikujte kuglice željene veličine. Pecite polpetice 25 minuta ili dok ne poprime malo zlaćanu boju.
- Poslužiti ih možete uz kuhanu quinou, umak od rajčica, pesto ili bolognese. Isto tako super ih je poslužiti uz pečeno jaje, avokado i pečene gljive, mrkvu i ostalo sezonsko povrće uz malo namaza od tahinija.
Nema komentara:
Objavi komentar