Ukoliko vapite za slatkim kao i ja u posljednje vrijeme (svaki drugi dan blendam domaću nutellu i sanjam o tonama čokolade), e onda je vrijeme da isprobate jednu čokoladnu bombu koja će vas držati sitima dugo dugo, a zadovoljiti će i najzahtjevnijeg čokoljupca.
Potrebni sastojci za bazu ili koru (za 6 kalupa promjera 10 cm):
- 160 g badema
- 50 g indijskih oraščića
- 6 datulja
- 2 žlice kakao zrnca ili čokoladnih kapljica
- 2 žlice sirovog kakaa u prahu
- 2 žlice kokosovog ulja
- prstohvat soli
Potrebni sastojci za punjenje:
- 200 g indijskih oraščića, namočenih najmanje sat vremena u vodi
- 230 ml kokosovog mlijeka
- 60 g sirovog kakao praha
- 5 datulja
- 1 žlica kokosovog šećera
- 2 žlica kokosovog ulja
- 1 žlica kakao maslaca
- prstohvat soli
Postupak izrade:
- U multipraktik ubacite orašide i datulje, miksajte pa dodajte i ostale sastojke. Još nekoliko puta upalite multipraktik, pa smjesu pažljivo utisnite u kalupe na koje ste prethodno stavili foliju ili dvije trakice izrezanog papira za pečenje kako bi se prilikom vađenja tortice lakše vadile i ne bi lijepile.
- Indijske oraščiće isperite, pa ocijedite. U blender ili multipraktik stavite orašide i sve ostale sastojke osim kokosovog ulja i kakao maslaca. Blendajte do kremaste strukture. Na kraju umiješajte otopljene maslace.
- Prelijte smjesu preko kore tortica i stavite u hladnjak da se krema stisne.
- Izvadite 1h prije posluživanja, pospite sa kakao zrncima i njam njam! Uživajte u ovoj čokoladnoj bombi!
Nema komentara:
Objavi komentar