Moja opsesija ovim slatkim čokoladnim rasčupancima koji se tope u ustima se nastavlja. Na blogu postoji nekoliko verzija ovih keksića. Ova je zdravija, sa kokosovim šećerom i uljem, te sa mješavinom kvalitetnijih brašna. Nadam se da ćete isprobati ove jer su daleko najsočniji.
Potrebni sastojci:
- 200 g Alternativa kokosovog šećera
- 100 ml Alternativa kokosovog ulja
- 120 ml kokosovog ili zobenog mlijeka
- 400 g brašna (ja sam koristila kućni mix zobenog, Alternativa bademovog* i pirovog u jednakim omjerima)
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 300 g čokoladnih kapljica ili čokolade natrgane na komadiće
- 2 žličice arome vanilije ili vanilije u prahu
Postupak izrade:
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- U velikoj zdjeli prvo promiješajte otopljeno kokosovo ulje, kokosov šećer, dodajte mlijeko i vaniliju.
- U drugoj zdjeli prosijte brašno, dodajte mu sodu i prašak za pecivo, pa suhe sastojke umiješajte u tekuće. Dobro promiješajte i umijesite tijesto.
- Na kraju dodajte čokoladne kapiljice i formirajte loptice željene veličine,
- Kekse pecite oko 20 ak minuta na 180° C.
Nema komentara:
Objavi komentar