nedjelja, 9. travnja 2017.

Čoko čajni keksći




Moja opsesija ovim slatkim čokoladnim rasčupancima koji se tope u ustima se nastavlja. Na blogu postoji nekoliko verzija ovih keksića. Ova je zdravija, sa kokosovim šećerom i uljem, te sa mješavinom kvalitetnijih brašna. Nadam se da ćete isprobati  ove jer su daleko najsočniji.

Potrebni sastojci:

  • 200 g Alternativa kokosovog šećera 
  • 100 ml Alternativa kokosovog ulja
  • 120 ml kokosovog ili zobenog mlijeka
  • 400 g brašna (ja sam koristila kućni mix zobenog, Alternativa bademovog* i pirovog u jednakim omjerima)
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 300 g čokoladnih kapljica ili čokolade natrgane na komadiće
  • 2 žličice arome vanilije ili vanilije u prahu



Postupak izrade:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. 
  2. U velikoj zdjeli prvo promiješajte otopljeno kokosovo ulje, kokosov šećer, dodajte mlijeko i vaniliju.
  3. U drugoj zdjeli prosijte brašno, dodajte mu sodu i prašak za pecivo, pa suhe sastojke umiješajte u tekuće. Dobro promiješajte i umijesite tijesto.
  4. Na kraju dodajte čokoladne kapiljice i formirajte loptice željene veličine,
  5. Kekse pecite oko 20 ak minuta na 180° C. 



Nema komentara:

Objavi komentar