Jednostavan, vrlo ukusan i vlažan kolač od mrkve izrezan na kocke umjesto izvornog oblika narezanog komada torte djeluje elegantno izgledom. Ove kocke izgledaju vrlo bogato zbog dekorativno nanešene kreme od sira i sa pokojim lješnjakom koji se u presjeku lijepo ističe. Vrlo su jednostavne za skladištenje i ako vas uhvati napadaj za slatkim već su narezane u porcijama, a mogu biti idealne i za doručak u letu.
Potrebni sastojci za biskvit (tepsija za kolače cca 30x15 cm ili torta promjera 22 cm):
- 200 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 2 žličice cimeta
- prstohvat soli
- 100 g otopljenog maslaca Euromilk
- 4 jaja
- 150 g kokosovog šećera
- 1 žličica arome vanilije
- 450 g ribane mrkve
- 70 g tostiranih lješnjaka nasjeckanih na komadiće
Potrebni sastojci za kremu:
- 300 g svježeg sira Euromilk
- 50 g šećera prahu
- 250 ml tučenog slatkog vrhnja
Postupak izrade:
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Prvo pripremite biskvit. U zdjeli prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet i sol.
- U drugoj dubokoj zdjeli promiješajte šećer i otopljeni maslac, zatim dodajte jedno po jedno jaje i na kraju vaniliju. Miksajte do kremaste strukture.
- Polako dodajte mješavinu sa brašnom i miksajte na najmanjoj brzini, te na kraju umiješajte naribanu mrkvu i lješnjake.
- Smjesu izlijte u prethodno namašćenu tepsiju za pečenje ili obloženu papirom za pečenje.
- Biskvit pecite 45 minuta, pa ga ohladite prije nanošenja kreme.
- Dok se biskvit hladi pripremite kremu. Slatko vrhnje istucite u šlag, pa ga dodajte u zdjelu sa svježim sirom i šećerom. Sve izmiksajte mikserom na najmanjoj brzini. Kremu ravnomjerno rasporedite preko ohlađenog biskvita ili kremom napunite slastičarsku vrećicu, pa željenim nastavkom ukrasite vaš kolač!
- Kolač režite na kocke veličine 4-5 cm.
- Sretan vam Uskrs!
Nema komentara:
Objavi komentar