srijeda, 19. ožujka 2014.

BRZI RAŽENI KRUH
























Potrebni sastojci za kruh:
  • 30 g svježeg kvasca (3/4 kocke)
  • žlica meda
  • 200 ml tople vode
  • 300 g raženog brašna (+ cca 40 g za doradu)
  • žličica soli
Postupak izrade:

1. Prvo pripremite kvasac (60 ml tople vode, rastopite u njoj med i dodajte žlicu brašna, na kraju kvasac razlomljen na komadiće. Ostavite na toplom mjestu da se diže 20‐ak minuta)
2. Kad se kvasac uzdigao, pomiješajte ga s brašnom i toplom vodom i umijesite glatko tijesto (za doradu će vam, trebati još brašna kako se tijesto ne bi lijepilo. Nastavite miješati, nije potrebno puno mijesiti tijesto.
3. Oblikovanu pogaču, pustite cca sat i pol da se diže na toplom ili dok se ne udvostruči. 
4. Pospite brašnom, zarežite po vrhu i pecite na 220°C otprilike pola sata, dok ne poprimi lijepu smeđu boju.


Nema komentara:

Objavi komentar