Kremšnite su uvijek IN! To je slastica koja je tradicionalna, a opet toliko otmjena i bezvremenska!
Za kore vam treba:
- 1 paket lisnatog tijesta (smrznutog)
Za kremu vam treba:
- 3 jaja
- 20 dkg brašna
- 3 žlice pudinga od vanilije
- 20 dkg šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 l hladnog mlijeka
Za šlag:
- 250 ml slatkog vrhnja
Postupak izrade:
- Lisnato tijesto (250 g) razvaljajte tanko na veličinu pleha od rerne. Postupak ponovite i sa drugim dijelom tjesta nakon što ispečete prvu koru.
- Pripremljene kore malo nabodite vilicom ili čačkalicom, te ih pecite u zagrijanoj pećnici pri 200 stupnjeva 10 – 15 minuta.
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka, te ih istucite u čvrsti snijeg s dodatkom 100 g šećera.
- Žumanjke dobro promiješajte s 0,3 dcl mlijeka, 100 g šećera, vanilin šećerom, brašnom i pudingom.
- Mlijeko (0,7 dcl) zakuhajte do vrenja, a te tek onda ulijte žumanjke i smjesu kuhajte na laganoj vatri dok krema ne postane jako gusta. (slična tekstura jako gustom medu)
- Skuhanu kremu maknite s vatre i u još vruću lagano pjenjačom umiješajte snijeg od bjelanjaka, prekrite prozirnom folijom kako se ne bi napravila korica i pustite da se ohladi.
- Dobivenom, ohlađenom smjesom premažite kore i na kraju istucite slatko vrhnje u šlag, te s njime premažite žutu kremu.
- Na premazan kolač složite drugu koru, te kolač hladite nekoliko sati.
- Prije posluživanja ga možete ukrasiti šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar