utorak, 25. ožujka 2014.

PITA OD SIRA




Potrebno za tijesto:
  • 30 dkg brašna
  •   8 dkg šećera
  • 15 dkg maslaca
  • 2 žumanjka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 korica od limuna
  •   2 žlice kiselog vrhnja
  • prstohvat soli

Potrebno za nadjev:
  •   50 dkg svježeg sira
  • 100 g šećera
  • 1 vanil šećer
  • 12 dkg grožđica
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • snijeg od 3 bjelanjka



Postupak izrade: 
  1.  Sastojke za tijesto umijesite i pustite da odstoji petnaestak minuta u hladnjaku dok pripremate nadjev. (prvo pomiješajte brašno sa solju i limunovom koricom, pa zatim maslac i ostale sastojke)
  2.  Bjelanjke  smiksajte u čvrsti snjeg, pa dodajte šećer i ostale sastojke, a na kraju grožđice.
  3. Pola tijesta razvaljajte i položite na dno namašćene pravokutne tepsije (cca 35x25cm), pa na tijesto izlijte filu na koju položite preostalo izvaljano tijesto. Izbodite ga malo vilicom. 
  4. Pecite ga u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C°oko 35 minuta.
  5.  Dobar tek!



Nema komentara:

Objavi komentar