Potrebno za tijesto:
- 30 dkg brašna
- 8 dkg šećera
- 15 dkg maslaca
- 2 žumanjka
- 1 prašak za pecivo
- 1 korica od limuna
- 2 žlice kiselog vrhnja
- prstohvat soli
Potrebno za nadjev:
- 50 dkg svježeg sira
- 100 g šećera
- 1 vanil šećer
- 12 dkg grožđica
- 1 žlica kiselog vrhnja
- snijeg od 3 bjelanjka
Postupak izrade:
- Sastojke za tijesto umijesite i pustite da odstoji petnaestak minuta u hladnjaku dok pripremate nadjev. (prvo pomiješajte brašno sa solju i limunovom koricom, pa zatim maslac i ostale sastojke)
- Bjelanjke smiksajte u čvrsti snjeg, pa dodajte šećer i ostale sastojke, a na kraju grožđice.
- Pola tijesta razvaljajte i položite na dno namašćene pravokutne tepsije (cca 35x25cm), pa na tijesto izlijte filu na koju položite preostalo izvaljano tijesto. Izbodite ga malo vilicom.
- Pecite ga u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C°oko 35 minuta.
- Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar