Potrebo za tijesto:
- 340 g polubijelog brašna
- 40 g zobenih pahuljica
- 2 dl mlačne vode
- žlica meda
- dobar prstohvat soli
- 1 velika žlica maslinovog ulja
- 1 žumanjak
- 80 g svježeg sira
- pola vrećice kvasca
Postupak izrade:
- Izvažite sve sastojke i stavite ih u zdjelu.
- Mijesite dok ne dobijete kompaktno tijesto koje se ne lijepi za podlogu.
- Formirajte 9 ili 10 jednakih kuglica (cca 80 g) i položite ih u posudu (kalup gdje će se peći) u koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Poklopite ili prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite cca sat vremena da se tijesto diže na toplom.
- Na samom kraju, ovisno o ukusu, premažite pogaču maslinovim uljem i posipajte krupnom soli i ružmarinom ili drugim začinom. Ako više preferirate slađa peciva, ne morate je dodatno na kraju soliti, imati će slatkast okus :-)
- Pecite u otvorenoj posudi 25 minuta na 23 °C.
Nema komentara:
Objavi komentar