Potrebno za cheese cupcakes (cca 19 kom):
- 250 g tamne čokolade
- 300 g svježeg posnog sira
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 4 žlice brašna
- 150 g običnog jogurta
Za kreme na bazi sira (zelena i smeđa):
- 200 ml vrhnja za šlag
- 250 g mascarponea
- 50 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuhanje
- malo boje za kolače
Priprema cupcakesa:
- Pećnicu zagrijte na 110°C i u međuvremenu pripremite smjesu. Čokoladu otopite na pari, sir pomiješajte sa šećerom i jajetom, pa dodajte otopljenu čokoladu i sve kratko umutite dok ne postane kremasto. Na kraju dodajte brašno i jogurt. Smjesu izlijte u papirnate kalupiće za muffine i pecite ih 1 h.
- Pečene ih nemojte vaditi iz pleha nego ih prvo ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade, a potom ih stavite u frižider da se hlade.
- Za kremu istucite slatko vrhnje, dodajte sir mascarpone i šećer u prahu, te kratko miksajte. Smjesu podijelite u dva dijela ili ovisno o tome koliko i kako želite ukrašavati cupcakese. U jedan dio stavite otopljenu čokoladu za kuhanje i pomiješajte, a u drugi dio zelenu boju za kolače kako biste postigli efekt zelene trave.
- Za dekoraciju od fondanta sam koristila prethodno pripremljene figurice pilića, zečića, pčelica, praščića i ovčica. Više o tome u sljedećem postu o fondantu..
Nema komentara:
Objavi komentar