petak, 18. travnja 2014.

Čokoladni cheese cupcakes sa fondant dekoracijama



 Potrebno za cheese cupcakes (cca 19 kom):
  •  250 g tamne čokolade
  • 300 g svježeg posnog sira
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 4 žlice brašna
  • 150 g običnog jogurta 

Za kreme na bazi sira (zelena i smeđa):
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 250 g mascarponea
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • malo boje za kolače




Priprema cupcakesa:
  1. Pećnicu zagrijte na 110°C i u međuvremenu pripremite smjesu. Čokoladu otopite na pari, sir pomiješajte sa šećerom i jajetom, pa dodajte otopljenu čokoladu i sve kratko umutite dok ne postane kremasto. Na kraju dodajte brašno i jogurt. Smjesu izlijte u papirnate kalupiće za muffine i pecite ih 1 h. 
  2. Pečene ih nemojte vaditi iz pleha nego ih prvo ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade, a potom ih stavite u frižider da se hlade. 
  3. Za kremu istucite slatko vrhnje, dodajte sir mascarpone i šećer u prahu, te kratko miksajte. Smjesu podijelite u dva dijela ili ovisno o tome koliko i kako želite ukrašavati cupcakese. U jedan dio stavite otopljenu čokoladu za kuhanje i pomiješajte, a u drugi dio zelenu boju za kolače kako biste postigli efekt zelene trave. 
  4. Za dekoraciju od fondanta sam koristila prethodno pripremljene figurice pilića, zečića, pčelica, praščića i ovčica. Više o tome u sljedećem postu o fondantu..










Nema komentara:

Objavi komentar