srijeda, 16. travnja 2014.

Uskrsni kreativni keksići


Kako napraviti fine uskrsne keksiće...? I kako da ih još ljepše ukrasite..


Za ove keksice potrebni su vam sljedeći sastojci:
  •  2 i pol šalice brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • pola praška za pecivo
  • 50 g otopljenog maslaca
  •  pola šalice šećera
  •  1 jaje
  •  1 žličica ekstrakta vanilije


 

  1. Izmiksajte maslac i šećer dok smjesa ne postane glatka. Dodajte jaje i ekstrakt vanlije. Postupno dodajte i suhe sastojke, brašno, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. 
  2. Tijesto pustite oko 15-ak min da se odmori u frižideru. Nakon toga, fomirajte smjesu u oblik koji želite, bilo da je to jaje, zečić ili pilić. 
  3. Pecite u pećnici na 190 °C od 10 min dok ne dobiju zlatnožutu boju. 
  4. Ostavite keksiće da se kratko ohlade, te ih krenite ukrašavati. Ja sam koristila klasičan icing ili royal icing sa dodatkom ekstrakta vanilije. Miksajte bjelanjak dok ne očvrsne. Polako umješajte šećer i ekstrakt vanilije, te još malo miješajte mikserom. Nakon toga smjesi dodajte boje bo želji i raspodijelite ih u slastičarske vrećice za ukrašavanje i pustite mašti na volju!


Za glazuru (royal icing) kod ukrašavanja potrebno je:
  •  1 bjelanjak
  • 2 šalice šećara u prahu
  • 1 mala žličica limunovog soka
  • 1 mala žličica ekstrakta vanilije
  • boje za kolače po želji














Nema komentara:

Objavi komentar