Kako napraviti fine uskrsne keksiće...? I kako da ih još ljepše ukrasite..
Za ove keksice potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 2 i pol šalice brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- pola praška za pecivo
- 50 g otopljenog maslaca
- pola šalice šećera
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Izmiksajte maslac i šećer dok smjesa ne postane glatka. Dodajte jaje i ekstrakt vanlije. Postupno dodajte i suhe sastojke, brašno, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.
- Tijesto pustite oko 15-ak min da se odmori u frižideru. Nakon toga, fomirajte smjesu u oblik koji želite, bilo da je to jaje, zečić ili pilić.
- Pecite u pećnici na 190 °C od 10 min dok ne dobiju zlatnožutu boju.
- Ostavite keksiće da se kratko ohlade, te ih krenite ukrašavati. Ja sam koristila klasičan icing ili royal icing sa dodatkom ekstrakta vanilije. Miksajte bjelanjak dok ne očvrsne. Polako umješajte šećer i ekstrakt vanilije, te još malo miješajte mikserom. Nakon toga smjesi dodajte boje bo želji i raspodijelite ih u slastičarske vrećice za ukrašavanje i pustite mašti na volju!
Za glazuru (royal icing) kod ukrašavanja potrebno je:
- 1 bjelanjak
- 2 šalice šećara u prahu
- 1 mala žličica limunovog soka
- 1 mala žličica ekstrakta vanilije
- boje za kolače po želji
Nema komentara:
Objavi komentar