utorak, 17. lipnja 2014.

Domaći liker od višanja!


Sezona je višanja! Domaći liker je prvo što sam radila od višanja. Brzo, jednostavno i slatko! Recept vam donosim u nastavku.


Potrebni sastojci za liker:
  • 2 kg svježih višanja
  • 2 limuna
  • 1 l domaće rakije
  • 4 kg šećera
  • 3 vre ćice vanilin šećera

Postupak izrade:
  1. Prije nego li krenete sa pripremom višanja, dobro operite staklenke ili tegle. Trebati će vam veće tegle. Ja sam koristila za ovu količinu višanja stakle od cca 3 kg. 
  2. Višnje dobro operite. Limun operite i narežite na ploškice.
  3. U teglu, slažite redom višnje (sa košticama) i šećer, pa tako postupak ponovite dok ne utrošite sve višnje, šećer: i vanilin šećer. Između redova stavite limun narezan na manje komade. Na kraju sve prelijte domaćom rakijom.
  4. Teglu dobro zatvorite, a kako vam alkohol ne bi ishlapio možete prije poklopca staviti i celofan vrećicu.
  5. Rakiju je potrebno držati na suncu uz povremeno miješanje (mućkanje) oko 40-ak, 50-ak dana.
  6. Nakon što prođe određeno vrijeme i dok se šećer ne otopi u potpunosti, liker ocijedite, pa ga ulijte u čiste i prethodno sterilizirane boce. :))

Nema komentara:

Objavi komentar