Ovaj ukusan, hranjiv i zdravi obrok zaista svi mogu pripremiti. Teško je ne biti inspiriran svježinom proljetnih namirnica i bogatstvom njihova okusa. Mene je vratilo u djetinjstvo, a vas? :))
Potrebni sastojci za maneštru:
- 3 mlade kapulice
- žlica maslinovog ulja
- 2 krumpira
- 2 mrkve
- šalica mladog graška
- 1 pomidor
- pelati, 1 žlica
- pileće meso (batak, karabatak)
- 1 suha papričica, feferon
- svježi peršin
- sol
- papar
- vegeta
- žlica krušnih mrvica
- voda za podlijevanje
Postupak izrade:
- Mladu kapulicu (korijen, bijeli dio), izrežite na sitno i stavite na ulje i laganu vatru da omekša i požuti. Dodajte sitno izrezanu mrkvicu i pirjajte sve skupa nekoliko minuta.
- U padelu stavite zatim meso. Ja sam imala jedan manji batak i karabatak. Pustite meso nekoliko minuta na vatri da dobije zlatnu boju sa obje strane, pa dodajte na kockice izrezani pomidor i žlicu pelata i pustite da sve lagano "krčka".
- Nakon cca 5 minuta, ubacite u padelu i ostale sastojke, krumpir izrezan na kockice i grašak. Sve podlijte sa vodom, cca 1 l. Začinite solju, paprom, vegetom, svježim peršinom i na kraju ako imate stavite jednu suhu papričicu ili blagi feferončić koji će dodatno oplemeniti okus i dati jelu jednu posebnu notu.
- Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Na samome kraju, ukoliko želite gušću maneštricu, dodajte jednu žličicu krušnih mrvica i promiješajte.
- I to je to, dobar tek Vam želim!
Nema komentara:
Objavi komentar