srijeda, 18. lipnja 2014.

Piletina sa graškom - proljetno šarenilo boja i okusa!


Ovaj ukusan, hranjiv i zdravi obrok zaista svi mogu pripremiti. Teško je ne biti inspiriran svježinom proljetnih namirnica i bogatstvom njihova okusa. Mene je vratilo u djetinjstvo, a vas? :))

Potrebni sastojci za maneštru:
  • 3 mlade kapulice
  • žlica maslinovog ulja
  • 2 krumpira
  • 2 mrkve
  • šalica mladog graška
  • 1 pomidor
  • pelati, 1 žlica
  • pileće meso (batak, karabatak)
  • 1 suha papričica, feferon
  • svježi peršin
  • sol
  • papar
  • vegeta
  • žlica krušnih mrvica
  • voda za podlijevanje

Postupak izrade:
  1. Mladu kapulicu (korijen, bijeli dio), izrežite na sitno i stavite na ulje i laganu vatru da omekša i požuti. Dodajte sitno izrezanu mrkvicu i pirjajte sve skupa nekoliko minuta.
  2. U padelu stavite zatim meso. Ja sam imala jedan manji batak i karabatak. Pustite meso nekoliko minuta na vatri da dobije zlatnu boju sa obje strane, pa dodajte na kockice izrezani pomidor i žlicu pelata i pustite da sve lagano "krčka". 
  3. Nakon cca 5 minuta, ubacite u padelu i ostale sastojke, krumpir izrezan na kockice i grašak. Sve podlijte sa vodom, cca 1 l. Začinite solju, paprom, vegetom, svježim peršinom i na kraju ako imate stavite jednu suhu papričicu ili blagi feferončić koji će dodatno oplemeniti okus i dati jelu jednu posebnu notu.
  4. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Na samome kraju, ukoliko želite gušću maneštricu, dodajte jednu žličicu krušnih mrvica i promiješajte.
  5. I to je to, dobar tek Vam želim!

Nema komentara:

Objavi komentar