Potrebni sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 70 g šećera
- 30 brašna
- 30 g kakaa
- ½ žličice praška za pecivo
- 50 g grubo mljevenih badema
Potrebni sastojci za Ferrero Rocher kremu:
- 300 ml slatkog vrhnja
- 300 g mliječnog namaza (koristila sam philadelphia namaz)
- 4 velike žlice nutelle
- 80 g poprženih i sitno nasjeckanih lješnjaka
Postupak izrade:
- Prvo pripremite biskvit. Žumanjke i šećer pjenasto umiješajte. Dodajte im brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo, a zatim bjelanjke istučene u čvrst snijeg. Sve dobro promiješajte.
- Tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje i pospite po dnu grubo mljevene bademe, pa izlijte pripremljenu smjesu.
- Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 12 minuta.
- Pečenu roladu zamotajte pomoću papira za pečenje i ostavite da se tako ohladi oko 30 min.
-
Za kremu izmiksajte slatko vrhnje, a kad je dovoljno čvrsto dodajte mu namaz i na kraju 4 žlice nutelle.
- Ohlađeni biskvit pažljivo otvorite, maknite papir, pa premažite s 2/3 kreme. Po kremi rasporedite lješnjake na početku gdje počinje rolanje biskvita. Zarolajte u roladu, i premažite sa preostalom kremom.
- Roladu prije posluživanja odložite nekoliko sati u frižideru da se ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar