nedjelja, 8. lipnja 2014.

Ferrero Roche rolada




Potrebni sastojci za biskvit:
  •   4 jaja
  •   70 g šećera
  •  30 brašna
  •  30 g kakaa
  •  ½ žličice praška za pecivo 
  •  50 g grubo mljevenih badema


Potrebni sastojci za Ferrero Rocher kremu:
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 300 g mliječnog namaza (koristila sam philadelphia namaz)
  • 4 velike žlice nutelle
  • 80 g poprženih i sitno nasjeckanih  lješnjaka

Postupak izrade:
  1. Prvo pripremite biskvit. Žumanjke i šećer pjenasto umiješajte. Dodajte im brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo, a zatim bjelanjke istučene u čvrst snijeg. Sve dobro promiješajte.
  2. Tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje i pospite po dnu grubo mljevene bademe, pa izlijte pripremljenu smjesu.
  3. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 12 minuta. 
  4. Pečenu roladu zamotajte pomoću papira za pečenje i ostavite da se tako ohladi oko 30 min. 
  5. Za kremu izmiksajte slatko vrhnje, a kad je dovoljno čvrsto dodajte mu namaz i na kraju 4 žlice nutelle.
  6. Ohlađeni biskvit pažljivo otvorite, maknite papir, pa premažite s 2/3 kreme. Po kremi rasporedite lješnjake na početku gdje počinje rolanje biskvita. Zarolajte u roladu, i premažite sa preostalom kremom.
  7. Roladu prije posluživanja odložite nekoliko sati u frižideru da se ohladi. 




     

    Nema komentara:

    Objavi komentar