Potrebni sastojci za biskvit:
- 1 čaša jogurta
- 2 čaše brašna (pirovo + oštro)
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice agava sirupa
- 50 ml ulja
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- cimet
- 60 g čokolade
- 400 g višanja, svježih očišćenih
- bademovo brašno za višnje
Postupak izrade:
- Pećnicu zagrijte na 180°C. Izmiksajte cijela jaja, vanilin šećer, smeđi šećer i agavin sirup. Smjesi dodajte ulje, jogurt i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo.
- Višnje očistite i posipajte ih sa cimetom i bademovim brašnom kako bi se pravilno rasporedile i pale u tijesto. Umjesto brašna od badema možete ih posuti i sa nekoliko žlica običnoga brašna. Čokoladu narežite na sitne komadiće po ukusu.
- U smjesu za pečenje dodajte čokoladu i lagano promiješajte, pa je izlijte u kalup ili protrvan koji ste prethodno obložili papirom za pečenje ili premazali maslacem i posuli brašnom. Preko tijesta, prije pečenja posipajte višnje. Biskvit pecite 25 minuta
Nema komentara:
Objavi komentar