Potrebni sastojci za maneštru:
- 2 krumpira
- komadić suhog mesa/panceta
- 6 svježih listova raštike
- 2 mrkve
- 1 svježi pomidor
- šaka sitne paštice
- maslinovo ulje
- sol, vegeta
- voda
Postupak izrade:
- Raštiku operite i nakidajte listove. Stavite je kuhati u zdjelu sa komadićem domaće pancete na jaku vatru. Nakon, 10a-ak minuta dodajte u lonac krumpir nasjeckan na kockice, mrkvu i pomirdor. Začinite po želji.
- Pustite da se kuha, pa nakon nekog vremena pogledajte da li je krumpir kuhan. Ukoliko je pri kraju, dodajte loncu šaku paštice i istovremeno protisnite nekoliko krumpirića kako bi maneštra dobila na gustoći. Ja nemam običaj stavljati kocke niti raditi zapršku.
- Kada je paštica skuhana, maneštra bi trebala biti na kraju. Pri posluživanju pospite je sam malo maslinova ulja. U slast!
Nema komentara:
Objavi komentar