Potrebni sastojci za biskvit:
- 1 čaša* jogurta
- 2 čaše* brašna
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice agava sirupa ili meda
- 40 ml ulja
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 500-600 g šljiva, svježih, narezanih na komadiće
Postupak izrade:
- Pećnicu zagrijte na 180°C. Izmiksajte cijela jaja, vanilin šećer, smeđi šećer i agavin sirup. Smjesi dodajte ulje, jogurt i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo.
- Šljive operite i isjeckajte na sitne kockice.
- Smjesu izlijte u kalup ili protrvan (ja sam radila u tepsiji dimenzija 20x30) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje ili premazali maslacem i posuli brašnom. Preko tijesta, prije pečenja posipajte šljive narezane na kockice i lupite jednom jako tepsijom po radnoj površini da se šljive "potope" u biskvit. Kolač pecite oko 30-ak minuta.
- Poslužite dok su još mlačni ili kada se potpuno ohlade. Jako dugo mogu držati svježinu!
Nema komentara:
Objavi komentar