srijeda, 13. kolovoza 2014.

Raw čoko mousse


Napokon vam donosim ovaj prefin, ukusan recept za raw čoko mousse. 

 Količina za dvije čašice (za više poduplajte sastojke)

Potrebni sastojci za kremu od voća:
  • 2 breskve
  • 1 banana
  • 1 žlica agava sirupa ili meda
  • 1 žlica chia

Potrebni sastojci za čokoladni mousse:
  • 150 g datulja
  • 50 g badema
  • 25 g kakaa
  • mahuna vanilije
  • 1 žlica agava sirupa ili meda

I ostalo:
  • granola za posip (možete po želji staviti i ribanu čokoladu, listiće badema, mente ili kakao)
 
Postupak izrade:
  1. Prvo napravite čokoladni mousse. Bademe namočite u malo vode preko noći. Drugo jutro u blenderu izmiksajte datulje i bademe, dodajte smjesi organski kakao, mahunu jedne vanilije i zasladite po želji. Ja sam stavila jednu žlicu agave.
  2. Za kremu je potrebno u blenderu ili multipraktiku izmikasti jednu breskvu, jednu bananu, žlicu chia sjemenki i jednu žlicu agave (ili meda). Kremi dodajte još sitno sjeckane komadiće jedne breskvice.
  3. Rasporedite kreme u čašice, pa pustite da chia prodjeluje i nabubri oko 10 min ( u protivnome će vam čokoladni mousse koji dolazi na kremu "potonuti" u kremu). Nakon 10-ak minuta na kremu uz pomoć vrećice za ukrašavanje stavite čokoladni mousse, pa posipajte po želji. Ja sam stavila dvije žlice domaće granole. Uživajte!

 



Nema komentara:

Objavi komentar