Napokon vam donosim ovaj prefin, ukusan recept za raw čoko mousse.
Količina za dvije čašice (za više poduplajte sastojke)
Potrebni sastojci za kremu od voća:
- 2 breskve
- 1 banana
- 1 žlica agava sirupa ili meda
- 1 žlica chia
Potrebni sastojci za čokoladni mousse:
- 150 g datulja
- 50 g badema
- 25 g kakaa
- mahuna vanilije
- 1 žlica agava sirupa ili meda
I ostalo:
- granola za posip (možete po želji staviti i ribanu čokoladu, listiće badema, mente ili kakao)
Postupak izrade:
- Prvo napravite čokoladni mousse. Bademe namočite u malo vode preko noći. Drugo jutro u blenderu izmiksajte datulje i bademe, dodajte smjesi organski kakao, mahunu jedne vanilije i zasladite po želji. Ja sam stavila jednu žlicu agave.
- Za kremu je potrebno u blenderu ili multipraktiku izmikasti jednu breskvu, jednu bananu, žlicu chia sjemenki i jednu žlicu agave (ili meda). Kremi dodajte još sitno sjeckane komadiće jedne breskvice.
- Rasporedite kreme u čašice, pa pustite da chia prodjeluje i nabubri oko 10 min ( u protivnome će vam čokoladni mousse koji dolazi na kremu "potonuti" u kremu). Nakon 10-ak minuta na kremu uz pomoć vrećice za ukrašavanje stavite čokoladni mousse, pa posipajte po želji. Ja sam stavila dvije žlice domaće granole. Uživajte!
Nema komentara:
Objavi komentar