Sastojci za 5 čaša
Potrebni sastojci za biskvitić:
- 150 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera
- 150 g brašna
- 1 limun šećer ili korica organskog limuna
- prstohvat soli
- pola praška za pecivo
- 3 jaja
Potrebni sastojci za kremu:
- 400 ml vrhnja za šlag
- 400 g krem sira (Philadelphia, Riccota, Vivis, Mascarpone)
- 60 g šećera u prahu
- 1 žlica meda
- 400 g svježih malina (ako nemate svježe koristite odmrznute)
- krokant, granola ili sjeckani bademi (po želji)
Postupak izrade:
- Izmiksajte maslac i šećer, pa dodajte jaja. Smjesi dodajte prašak za pecivo, sol i limunov šećer. Miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Biskvit pecite 35 minuta na 180°C.
- .Za kremu prvo dobro pomiješajte krem sir (ja sam koristila Riccotu) i šećer u prahu. Zatim dodajte istučeno vrhnje za šlag, žlicu meda i lagano promiješajte.
- U čaše redom slažite sloj biskvita, kreme i malina. Posipajte krokantom, pa još jedanput ponovite.
- Uživajte u ovom jednostavnom i originalnom receptu!
Nema komentara:
Objavi komentar