utorak, 12. kolovoza 2014.

Trifle sa kremom od sira i malinama

Uvijek originalni trifle u čašama sa američkim receptom za biskvit!
Sastojci za 5 čaša

Potrebni sastojci za biskvitić:
  • 150 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 150 g brašna
  • 1 limun šećer ili korica organskog limuna
  • prstohvat soli
  • pola praška za pecivo
  • 3 jaja
 
Potrebni sastojci za kremu:
  • 400 ml vrhnja za šlag 
  • 400 g krem sira (Philadelphia, Riccota, Vivis, Mascarpone)
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 žlica meda
  • 400 g svježih malina (ako nemate svježe koristite odmrznute) 
  • krokant, granola ili sjeckani bademi (po želji)
 
Postupak izrade:
  1. Izmiksajte maslac i šećer, pa dodajte jaja. Smjesi dodajte prašak za pecivo, sol i limunov šećer. Miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Biskvit pecite 35 minuta na 180°C.
  2. .Za kremu prvo dobro pomiješajte krem sir (ja sam koristila Riccotu) i šećer u prahu. Zatim dodajte istučeno vrhnje za šlag, žlicu meda i lagano promiješajte. 
  3. U čaše redom slažite sloj biskvita, kreme i malina. Posipajte krokantom, pa još jedanput ponovite.
  4. Uživajte u ovom jednostavnom i originalnom receptu! 



Nema komentara:

Objavi komentar